úterý 23. února 2016

Dítě číslo 44


Strhující kriminální příběh s reálným pozadím zasazený do Sovětského svazu 50. let minulého století.
Brutální stalinský režim udržuje všechny občany ve strachu a přikazuje jim věřit, že socialistické společnosti se podařilo zcela vymýtit zločinnost. Mrtvý chlapec nalezený u železniční trati v Moskvě proto nemohl být zabit, jak tvrdí jeho příbuzní. Příslušník ministerstva státní bezpečnosti Lev Děmidov splní rozkaz nadřízených a pomůže zatajit fakta, začnou v něm však hlodat pochybnosti. Brzy poté se společně s manželkou Raisou ocitnou ve vyhnanství na Urale. Zdá se však, že k vraždám dětí dochází i tam…
Román Dítě číslo 44 vychází ze skutečného případu sériového vraha Andreje Čikatila. Byl přeložen do 36 jazyků, nominován na 17 mezinárodních cen (mj. Man Booker Prize) a ověnčen sedmi z nich.


 Knížka mě úplně neuvěřitelně nadchla. Zpočátku sem se jí trochu bála, ale musím napsat , že se dlouho tak dobrou knížku nečetla. Ty obraty to bylo šokující a někdy až dojemné. Bojím se nasat víc,abych nic neprozradila. Ale doporučuji i těm , kteří knihy z poválečného období v Rusku nečtou, já sama k nim patřím. Knížka mě pohltila a opravdu to nejde popsat. Prosím na film se podívejte až po přečtení knihy, je to úplně něco jiného , a není to zdaleka takový zážitek. Opravu jedna z nejlepších knih, kterou sek kdy ve svém životě četla. Něco ve mě zanechala.

Žádné komentáře:

Okomentovat